Peuterdans vanaf 2.5 jaar tot 4 jaar
Peuterdans is een voor swingende jongens en meisjes tussen de 2,5 en 4 jaar oud, die nu al niet stil kunnen staan als zij muziek horen! De danslessen worden op een speelse, maar leerzame manier opgebouwd, waardoor de peuters met veel variatie van dansoefeningen en dansjes lekker in beweging zijn. Onder andere kleuren, dieren, vormen, tellen en woorden verbinden wij met dans.

Daarnaast toveren wij  regelmatig materialen tevoorschijn om ook op die manier lekker te swingen!

Lukt het niet om wekelijks te komen dansen? Dan draaien we momenteel een pilot om te kijken of het werkt om ook 10-rittenkaarten aan te bieden. Het is dus mogelijk om op basis van een 10-rittenkaart te dansen. Een 10-rittenkaart kost € 75.00

Hieronder vind je nog meer informatie.

Wij werken met 4x gratis dansen kaartjes. Hierdoor kan jouw/jullie kleintje 4x gezellig gratis komen ‘proeven’ van de les zonder dat jullie ergens aan vast zitten.

Peuterdans

Yes, dansen! Jouw/jullie kleine spruit staat al te bouncen en swingen sinds deze kan staan, wordt altijd blij van muziek en laat graag mooie moves zien in de woonkamer. Deze les sluit dan ook goed aan bij wat jouw/jullie kindje leuk vindt.

Onze peuterdans lessen zijn lessen van 45 minuten. Tijdens deze lessen werken wij altijd met thema’s welke wij een aantal weken (zo’n 4 weken) achter elkaar uitvoeren. Hierbij kun je denken aan carnaval, kerst, winter, lente, circus, sprookjes en nog veel meer. De start en het einde van iedere les is altijd met hetzelfde liedje. Het is fijn voor de kinderen om een vast patroon te hebben voor de start en einde van de les. Binnen onze lessen werken wij ook met veel passende attributen, dit om de creativiteit, verbeelding en inleving van jouw/jullie kindje verder te prikkelen. De concentratieboog van een 2 tot 4 jarige is uiteraard nog niet zo lang en verschilt dus met de korte duur van het dansen thuis, ook hierbij helpen de thema’s en de bijbehorende attributen om de aandacht vast te houden.

Thuis v.s. dansschool

Dansen thuis of in onze dansschool is wel anders. Soms horen wij dat de kinderen thuis ‘meer’ dansen. Het is logisch dat een kindje in een nieuwe omgeving even moet wennen. Daarnaast is onze les anders opgebouwd dan thuis swingen op de muziek. De les is vooral bedoeld om de muzikale vorming bij het kindje te stimuleren. Het voelen van een ritme, tellen, balans, klappen, stappen, springen, stampen, bewegen als een dier of een clown, heel druk bewegen en dan in ene stil staan…. allemaal zaken die onder andere voorbij komen tijdens onze les. Kortom een les waar jouw/jullie kindje zijn of haar lijf dus leert kennen, wat het allemaal kan en hoe leuk het is om deze te bewegen!

Onze missie

Het onze missie dat alle leden van onze dansschool zich mogen ontwikkelen binnen een fijne en veilige omgeving waar iedereen zichzelf mag zijn en wij dansen met progressie en plezier. Vooral bij de allerkleinsten is wennen heel belangrijk. Niets moet en alles mag. Wil jouw kleintje eerst even veilig kijken, of zelfs een paar lessen? Dat is helemaal oké! Wil deze direct mee doen? Ook dit is oké, wij sluiten aan bij wat jouw/jullie kindje aangeeft. Wij zullen jouw/jullie kindje in het eerste geval betrekken maar niet overvallen met teveel goedbedoelde aandacht, dit werkt vaak averechts. Alles dus op eigen tempo en tijd.

Vind jouw kindje het nou toch te spannend, maar weet jij dat jouw kindje écht van dansen houdt? Kom dan eens samen naar de ouder & kindles op vrijdagochtend! Zo krijgt jouw kindje de tijd om, samen met jou, te wennen en heb jij zelf ook een super leuke tijd met jouw kleine! En doorstromen naar de zelfstandige peuterles kan dan altijd nog.

Ouders/verzorgers

De eerste les mag jij als ouder(s) altijd meekijken, vanaf de tweede les niet óf bouwen we dit af zodat de kids het uiteindelijk zelfstandig kunnen. Ja, ze zijn nog heel klein, maar het is echt veilig. Al onze docenten hebben een goede opleiding genoten, zijn pedagogisch sterk en als het niet gaat wordt er altijd bij jullie aan de bel getrokken. Daarbij leert de ervaring dat jouw/jullie kindje (vaak) beter mee doet als er geen ouder(s) in de zaal zitten. Ondertussen kan jij genieten van een lekkere versnapering in onze woonkamer. We hebben natuurlijk kijklessen zodat je daar lekker alsnog kan genieten van je kind.

Optreden!

Tenslotte hebben wij ieder jaar een eindshow in het grote theater waar ook jouw/jullie kindje mag gaan schitteren. Als ouder vol trots samen met vrienden en familie in de zaal, een prachtige ervaring! Uiteraard wordt alles rondom deze activiteit tijdig en uitgebreid aan jou/jullie gecommuniceerd. Meedoen aan het optreden is niet verplicht, maar wel heel leuk!

Zijn er nog vragen? Wil je meer informatie?

Neem gerust contact op via mandy@dansja.nl