Technische talentenklas

Wij merken dat DANSJA-leerlingen steeds meer (technisch) talent ontwikkelen en dit ondersteunen wij graag! De technische ontwikkeling stimuleren wij natuurlijk tijdens de reguliere danslessen, maar wil jij net iets meer? Doe dan auditie voor de technische talentenklas!

Tijdens deze les van 1 uur en een kwartier ligt de focus vooral op Modern, Jazz en Klassiek ballet. De danslessen van de talentenklassen zijn net wat meer gericht op het ontwikkelen van een juiste danstechniek dan reguliere danslessen. Er wordt op een hoger niveau en op een hoog tempo gewerkt. Danstechnieken als draaien, isolaties, coördinatie, sprongen, placement en vloerwerk komen aan bod. Ook wordt er vaker deelgenomen aan optredens, met wellicht wel een danswedstrijd.

Om deel te nemen aan de technische talentenklas moet je auditie doen. De auditie voor de talentenklassen wordt gehouden aan het einde van het dansseizoen (juni/juli). Dit wordt vooraf aangekondigd op de website. Het is mogelijk om auditie te doen vanaf 8 jaar.

Wil jij inderdaad ook net iets meer, maar dan richting Streetdance/Hip Hop? Dan hebben wij onze selecties, zie hier meer informatie https://www.dansja.nl/project/demoteams/

De voorwaarden om deel te nemen aan een technische talentenklas:

Iedereen die in de technische talentenklas danst, danst minimaal 2x in de week bij dansschool DANSJA. Je combineert de technische talentenklas dus altijd met een reguliere dansles elders in de week.

Tijdens de danslessen wordt een goede motivatie verwacht. Belangrijk is dat de dansers/danseressen altijd aanwezig zijn. Hierop is de enige uitzondering; ziekte.

Om de ontwikkeling van de dansers te bevorderen, en nog beter in de gaten te houden wordt er specifieke traingingskleding gedragen. Iedereen draagt een zwart balletpak met een zwarte legging. Qua schoeisel adviseren wij balletschoenen of sokken.

Je bindt je voor het gehele dansseizoen aan de talentenklas. Tussentijds opzeggen is niet mogelijk. Immers, we zijn een team! Aan het einde van het dansseizoen moet iedere danser/danseres opnieuw auditie doen voor de talentenklassen. De groepen zullen dan opnieuw worden ingedeeld.