Technische talentenklas

Omdat we Klassiek Ballet, Spitzen en Modern als lossen dansstijlen op ons rooster hebben, zien we leerlingen waarbij de technische kant van dansen erg sterk is en voor de leerlingen die net iets meer willen hebben we de Technische Talentenklassen.

Tijdens deze les van 1 uur en een kwartier ligt de focus vooral op Modern en Jazz. De danslessen van de talentenklassen zijn meer gericht op het ontwikkelen van een juiste danstechniek dan reguliere danslessen. Er wordt op een hoger niveau en op een hoog tempo gewerkt. Danstechnieken als draaien, isolaties, coördinatie, sprongen, placement en vloerwerk komen aan bod. Ook wordt er vaker deelgenomen aan optredens, en we doen ook mee aan een danswedstrijd. Dit is echt een toffe ervaring!

De voorwaarden om deel te nemen aan een technische talentenklas:

  • Iedereen die in de technische talentenklas danst, danst minimaal 2x in de week bij dansschool DANSJA. Je combineert de technische talentenklas dus altijd met een reguliere dansles elders in de week.
  • Tijdens de danslessen wordt een goede motivatie verwacht. Belangrijk is dat de dansers/danseressen altijd aanwezig zijn. Hierop is de enige uitzondering; ziekte.
  • Om de ontwikkeling van de dansers te bevorderen, en nog beter in de gaten te houden wordt er specifieke trainingskleding gedragen. Iedereen draagt een zwart balletpak met een zwarte legging. Qua schoeisel adviseren wij balletschoenen of sokken.

Je bindt je voor het gehele dansseizoen aan de talentenklas. Tussentijds opzeggen is niet mogelijk. Immers, we zijn een team! Aan het einde van het dansseizoen moet iedere danser/danseres opnieuw auditie doen voor de talentenklassen. De groepen zullen dan opnieuw worden ingedeeld.

Om deel te nemen aan de technische talentenklas moet je auditie doen. De auditie voor de talentenklassen wordt gehouden aan het einde van het dansseizoen (mei/juni). Het is mogelijk om auditie te doen vanaf 8 jaar. Houdt onze socials in de gaten of neem contact op via mandy@dansja.nl.

Wil jij inderdaad ook net iets meer, maar dan richting Streetdance/Hip Hop? Dan hebben wij onze Demoteams, zie hier meer informatie https://www.dansja.nl/project/demoteams/