Selectie

Selectie (Selectie Kids & Selectie Teens)

DANSJA heeft momenteel 4 Demoteams en 3 Technische Talentenklassen. Deze groepen trainen elke week hard, om het beste uit zichzelf te halen. Maar er lopen nog meer talenten rond in de dansschool! Dit zijn verschillende soorten talenten. Leerlingen waar wij potentie in zien, maar we nog niet weten of het niveau van een Demoteam en/of TTK nu nog net te hoog gegrepen is.

Voor o.a. deze talenten zijn wij Selectie Kids en Selectie Teens gestart. De leeftijd van de Selectie Kids is gevarieerd van ongeveer 6 t/m 9 jaar en van de Selectie Teens vanaf 11+ en waarbij wij kijken naar persoonlijke ontwikkeling. Vanuit de Selectie kan je doorstromen naar een Demoteam of Technische Talentenklas.

De Selecties werken volledig in de breedte en focussen iedere week op danstechniek, uitstraling, kracht en choreo’s. Hierbij worden technieken uit alle dansstijlen aangeboden zoals Modern/Jazz/Freestyle/ Ballet/ Urban/Streetdance/Hiphop/Female/House. In de Selectie wordt je dus volledig opgeleid in dans en dit biedt veel mogelijkheden voor leerlingen die meer kunnen, willen en uitdaging zoeken. Dit bereidt de leerling voor om ook mee te kunnen draaien in een TTK of Demoteam. Ook is er een mogelijkheid om een Selectieles te combineren met een Demoteam of TTK. Leden voor de Selectie worden geselecteerd middels de jaarlijkse auditie.

In de Selecties kunnen leerlingen “proeven” hoe het is om meer te trainen en met meerdere stijlen te werken. Wij selecteren leerlingen die later eventueel door kunnen stromen naar onze Demoteams (Hiphop/Urban/Streetdance), maar ook naar de TTK (Modern/Jazz/Klassiek). De leerlingen maken kennis met de basisdanstechnieken en ze worden zoveel mogelijk geprikkeld door de docent om zich te ontwikkelen op het gebied van duidelijke lichaamstaal, presentatie en expressie.

Tijdens de trainingen zullen wij werken aan de volgende onderdelen:

  • Uitstraling/Podiumpresentatie
  • Danstechniek; basistechnieken van (Klassiek) ballet en Jazzdans
  • Houding
  • Dansstijlen; Modern, Jazzdans, Musical, Streetdance/Urban
  • Kracht- en conditieoefeningen

Door de gehele breedte aan te bieden, ontwikkeld jouw kind zich tot een allround danser. Hierop spelen wij in op een vervolg in onze TTK en/of Demoteams. In alle dansstijlen komt de basis voort uit ballet. Deze basis wordt aangeleerd wat leidt tot een goede danshouding en basistechniek. Een goede houding is niet alleen essentieel in dans qua opvoering en het verminderen van blessures, maar ook in het privéleven zorgt dit ervoor dat de leerlingen een natuurlijk gezonde houding aannemen. De leerlingen krijgen dus alle stijlen aangeboden in choreografie en leren de juiste basistechnieken van dans.

Je traint minimaal 2 keer per week (1x Selectie + 1x reguliere les). Je bindt je voor het gehele dansseizoen aan een Selectieteam. Tussentijds opzeggen is niet mogelijk. Immers, we zijn een team! Aan het einde van het dansseizoen moet iedere danser/danseres opnieuw auditie doen voor eventueel een stap verder naar een Demoteam en/of TTK. De groepen zullen dan opnieuw worden ingedeeld.

Als je in de Selectie zit, doe je meer optredens en ga je ook 1x per jaar naar een danswedstrijd. Het teamgevoel vinden we belangrijk waarbij plezier natuurlijk zeker nog voorop staat!