Selectie

Heb jij ambitie om later iets met dans te doen of zoek jij meer uitdaging? Dan is de selectie iets voor jou! Tijdens de selectietrainingen ligt de nadruk op het sterk verbeteren van techniek, uitstraling en worden er uitdagende choreografieën gemaakt. De selectiegroepen treden ook net iets vaker op dan de reguliere lessen.

Om deel te nemen aan een selectiegroep moet je auditie doen. De auditie voor de selectiegroepen wordt gehouden aan het einde van het dansseizoen (juni/juli). Dit wordt vooraf aangekondigd op de website. Het is mogelijk om auditie te doen vanaf 8 jaar.

Wil jij inderdaad ook net iets meer, maar dan richting Modern, Klassiek? Dan hebben wij onze technische talentenklas, zie hier meer informatie https://www.dansja.nl/project/technische-talentenklas/

De voorwaarden om deel te nemen aan een selectiegroep zijn:

Iedereen die in de selectiegroep danst, danst minimaal 2x in de week bij dansschool DANSJA. Je combineert de selectiegroep dus altijd met een reguliere dansles elders in de week.

Tijdens de danslessen wordt een goede motivatie verwacht. Belangrijk is dat de dansers/danseressen altijd aanwezig zijn. Hierop is de enige uitzondering; ziekte.

Je bent vrij eigen trainingskleding te dragen, echter stellen wij zwarte danssneakers verplicht. Dit om de voet de optimale steun te geven, zorgt voor meer grip en een betere demping voor de gewrichten.

Je bindt je voor het gehele dansseizoen aan de selectiegroep. Tussentijds opzeggen is niet mogelijk. Immers, we zijn een team! Aan het einde van het dansseizoen moet iedere danser/danseres opnieuw auditie doen voor de selectie. De groepen zullen dan opnieuw worden ingedeeld.