Voorselectie

DANSJA heeft momenteel 3 selectiegroepen en 2 technische talentenklassen. Deze groepen trainen elke week hard, om het beste uit zichzelf te halen. Maar er lopen nog meer talenten rond in de dansschool! Dit zijn verschillende soorten talenten, leerlingen die jong zijn maar toe zijn aan een uitdaging. Leerlingen waar wij potentie in zien, maar nog te jong zijn voor de selectie. Leerlingen waar wij potentie in zien, maar nog niet weten of het niveau van de selectie nu nog net te hoog gegrepen is. Leerlingen die nieuw bij ons binnenkomen en waar wij potentie in zien, maar nog niet direct in de selectie kunnen plaatsen, enzovoort. Voor o.a. deze talenten hebben wij de voorselectie. De leeftijd van de groep is gevarieerd van ongeveer 6 t/m 9 jaar jaar, waarbij wij kijken naar persoonlijke ontwikkeling.

In de voorselectie kunnen leerlingen “proeven” hoe het is om meer te trainen en aan meerdere dansstijlen te werken. Wij selecteren leerlingen die later eventueel door kunnen stromen naar onze selecties (Hiphop/Urban/Streetdance), maar ook naar de Technische Talentenklas – TTK (Modern/Jazz/Klassiek). De leerlingen maken kennis met de basisdanstechnieken en ze worden zoveel mogelijk geprikkeld door de docente om zich te ontwikkelen op het gebied van duidelijke lichaamstaal, presentatie en expressie.

Het doorstromen naar de selectie of TTK is niet vanzelfsprekend. Het is dus niet zo, dat je na verloop van tijd automatisch wordt geplaatst in de TTK of selectie. Er vinden aan het einde van dit schooljaar audities plaats. Echter kan het zo zijn dat we moeten besluiten de leerling nog in de voorselectie te behouden of dat we helaas moeten besluiten om de leerling toch terug te plaatsen naar alleen de reguliere lessen, ook al is dit zeker niet onze wens!.

De voorwaarden om deel te nemen aan de voorselectie zijn:

  • Iedereen die danst in de voorselectie, danst minimaal 2x in de week bij dansschool DANSJA. Je combineert de voorselectie, dus altijd met een reguliere dansles elders in de week. Aan jou de keuze welke les dit is. Dit om de ontwikkeling te versnellen.
  • Tijdens de danslessen wordt een goede motivatie verwacht. Belangrijk is dat de leerlingen altijd aanwezig zijn. Hierop is de enige uitzondering; ziekte.
  • Leerlingen zijn vrij eigen trainingskleding en schoenen te dragen. Echter adviseren wij goede dansschoenen of zwarte danssneakers. Dit om de voet de optimale steun te geven, zorgt voor meer grip en een betere demping voor de gewrichten.
  • Je bindt je voor het gehele dansseizoen aan de voorselectie. Tussentijds opzeggen is niet mogelijk. Immers, we zijn een team! Aan het einde van het schooljaar kan iedere leerling dus auditie doen voor de selectie en/of TTK, en wie weet is het mogelijk door te stromen.

Wij hopen op deze manier nog meer talenten hogerop te laten komen. Wij staan voor een plezierige talentontwikkeling!

Heb jij interesse in de voorselectie? Doe dan auditie op zaterdag 14 mei 2023. Meld je aan via mandy@dansja.nl. Zijn de audities al geweest, maar lijkt de voorselectie wel iets voor jou? Neem dan alsnog contact op met Mandy via 06-12700221 mandy@dansja.nl